Een aantal aanvullende diensten hebben indirect te maken met de opname en uitwerken van verduurzamingsadviezen, energielabels e.d. De verzamelde gegevens worden voor de aanvullende diensten verder uitgewerkt. Zodoende hoeft maar één keer een opname in het gebouw plaats te vinden. Dat bespaart tijd maar ook de overlast voor de gebruiker wordt hierdoor beperkt.

Warmtescan en luchtdichtheid

Met behulp van een warmtescan wordt zichtbaar waar “warmtelekken” zijn in bouwkundige constructies zoals gevels, vloeren en daken.

Met behulp van een luchtdichtheidsmeting (Blowerdoor test) wordt de mate van luchtdichtheid gemeten van de buitenkant van de woning of gebouw.

Meer informatie

Meetrapport

Met een meetrapport (volgens NEN 2580) voor een een woning of bedrijfspand wordt inzicht verkregen in gebruiksoppervlakte, verhuurbaar vloeroppervlakte, bruto vloeroppervlakte, netto vloeroppervlakte en overzichtelijke plattegronden.

Deze informatie is belangrijk bij verhuur of verkoop.

Meer informatie

Energie audit

Mede door een goede basis van de gegevens van het energielabel kan een onderbouwde rapportage worden opgesteld voor een energie audit. Het is een weliswaar een onderdeel van de rapportage en een energieaudit komt vaak voor bij grote ondernemingen met meerdere vestigingen. Het is zaak om van elke vestiging een geldige energielabel te hebben voor de informatievoorziening.

Meer informatie

Onze gegevens

  • Boskamp 16, 8431 PS Oosterwolde

  • info@labelbeer.nl